Recept - Thailändsk kycklinggryta med Röd curry och Mangold.
Kategori: Recept
1kg kyckling
1 Zucchini
Några blad vitkål
Några blad Mangold
1 röd paprika
1 purjolök
1/2 dl kokosflingor
1 burk kokosmjölk
1 1/2 msk KOKOSOLJA
3 tsk thailändsk fish sause
1 1/2 dl vatten
250ml matlagningsgrädde
3 tsk röd currypasta
En nypa salt
Bryn kycklingen separat.
Bryn purjolöken, kålen och mangolden i kokosoljan.
Strimla paprikan i långa smala strimlor och dela zucchinin i bitar - bryn tillsammans med resten.
När zucchinin fortfarande har kvar sin krispiga konsistent blandar du ner kycklingen och tillsätter sedan currypasta, kokosflingor och fisksås - blanda.
Häll sedan i vatten, kokosmjölk och grädde och låt koka upp.
Tillsätt salt efter smak.
Servera med Basmatiris/ ENJOY!