focusonfitness

TEAM Focus on Fitness

Kategori:

Idag var det äntligen dags igen för ännu en Teamträff med mina goa tjejer. Tyvärr kunde inte Annelie närvara pga jobb men vi andra var på plats. Tjejerna mötte upp mig på jobb efter att jag slutat.
Vi gjorde oss bekväma i gruppträningssalen på Breeze med allt vad det innebar från högklackat till vilken färg och bild vi ska ha på vår teamlogga - sånt här är så himla kul!!!
 
Pga av att vi som team får ett riktigt bra pris på vårt egna grymma protein bla på Breeze så kunde Focus on Fitness sponsra med varsin goodiebag till girlsen idag (Annelie gumman - du får din när vi ses). tackar Breeze för gästvänligheten med tillhörande träning efter träffen.
 
Tänkte att jag skulle passa på att låta tjejerna få presentera sig för er <3
 
 
Tävlande för TEAM Focus on Fitness

Annelie Widerberg

27 årig lundatjej som numera är bosatt i helsingborg tillsammans med sambo och vovve. Jag har jobbat som brandman i 3 år och älskar att ha ett fysiskt krävande arbete. Man skulle kunna säga att jag är lite besatt av utmaningar, jag älskar att testa och se hur mycket jag klarar av. Det har tagit mig genom 3 halvmarathon, 1 helt marathon, toughest obstacle race, tjurruset, ett triathlon samt 5 stycken tävlingar i crossfit. År 2013 gjorde jag min debut i body fitness (även det en utmaning på min lista) men har alltid känt att atlethic fitness är mer min stil så därför gör jag min debut på af-scenen i december i år. Jag har tidigare tillhört team mmsports men ser framemot att få tävla för ett mindre team och jag tror att det kommande året med Team Focus On Fitness kommer att bli magiskt!
 
 
 
Anna Verweij
 
 20 år gammal tjej från skurup som började träna simning som 7-8 åring i Ystads simsällskap (men har även tillhört 2 andra klubbar under tiden som simmare). Började tävla inom simningen när jag var runt 11 år gammal och höll på tills jag var 17 år gammal. Efter att jag slutat jobbade jag en del som tränare för mindre simmare. Tränade ingenting på 2 år men för ett år sedan började jag styrketräna på gymmet, vilket var min räddning då jag gått upp en del i vikt. När jag träffade Jusse väcktes mitt intresse för tävling och nu har det blivit verklighet. 
Går mitt sista år på frisörlinjen, så när jag inte pluggar till att bli frisör bor jag på gymmet. Vilket blivit min absoluta favoritplats och mitt andra hem. Förutom det är jag ett litet sockermonster, så det här med tävling och diet kommer helt klart bli en utmaning. Fast jag är ganska envis av mig och vill alltid vara bäst!
 
 
 
Paula Åberg
 
 Jahapp kul och veta... Hm  23 årig Skurupsbo som alltid satsat 100% på ridsporten fram till 2014 då sista tävlingshästen såldes. Utbildad massör och fysioterapeut och tycker människokroppen är väldigt intressant både fysiskt och psykiskt. (Låter som ett freak) Är en nybörjare gällande fitnessvärlden men hoppas min enorma envishet ska komma till nytta lika bra i den som i hästvärlden! Jag älskar att sjunga så att väggarna skakar när jag är ensam hemma och det är inte ovanligt att det blir ett och annat danssteg också!  jag får ofta höra att jag pratar innan jag tänker och det kommer ofta ut konstiga saker (frågan är dock om det hade hjälpt att tänka först) ja that's me! 
 
 
 
Coach
Josefine Sidnor
 
Spelar det någon roll hur gammal man är? ; ) 
Haha nä men jag är 28 år gammal, tyvärr närmre 29. Bor i Skurup tillsammans med min pojkvän Mattias i en 3 rummare mitt i byn.
Jag har alltid haft ett stort intresse för styrketräningen och idag jobbar jag som Personlig Tränare och COO på Breeze Fitness i Ystad. Ny där sedan 2 1/2 månad tillbaka som ni vet och innan dess var jag enbart egen företagre och drev mitt hälsoföretag Focus on Fitness där jag erbjöd Personlig Träning mestadels men även TRX, Bootcamp, Föreläsningar och Workshops.
Föutom träning, kroppen, fitness och utmaningar så tycker jag om mina vänner, att pyssla, skriva, roadtrips, äventyr, djur och Afrika. Afrika är en stor del av mitt liv så då och då kan det hända att det ploppar upp ett och annat Afrika-inlägg bland all träning ; ).
Jag har aldrig sysslat med någon annan sport än styrketräning på någon högre nivå - jag gillar muskler, har alltid älskat att mäta min fysiska styrka och tycker att vältränade kroppar är sjukt vackert att titta på.
 
Jag gjorde min debut på scenen i Bodyfitness i slutet av 2012 - då var jag 26 år gammal och sedan jag var 16 år har jag drömt om att tävla i BodyFitness just. Jag kom på 4e plats på Decembercupen och på 5e plats på Luciapokalen i min klass så jag var störtnöjd! Detta året tänker jag debutera i Athletic Fitness och kanske blir det även Body Fitness - sjukt sugen ; ). Teamet kommer att vara en stor motivation för mig längs resans gång och tanken är att jag ska finnas där för dem som coach i vått och torrt och att vi tillsammans ska ta oss hela vägen. Det är mycket "hysch hysch", avundsjuka och jämförelse med andra i denna branchen och detta är det sista jag vill att mitt team fokuserar på.
 
 
 
Tanken med att blogga om detta är för alla andra som tävlar, alla ni som funderar på att tävla eller helt enkelt för er nyfikna j*vlar ; )) där ute ska få ett humm om vad det handlar om, vad krävs av en person under en tävlingsdiet och hur tänker vi som tävlat innan i jämförelse med de som inte tävlat innan och hur kan vi dra nytta av varandra!
Så precis som den alltid har varit är denna bloggen för er läsare OCH även för oss.
Detta kommer bli teamets dagbok.
 
NÄ goa vänner nu ska jag dricka upp mitt kaffe och hoppa i säng. Imorgon bitti ska jag hämta upp min goa vän Paula 06.45 för att sedan påbörja helgens bravader - gav henne en helgs äventyr med träning och god mat i examens present och äntligen bär det av <3
 
 
 

Nya jobbet, Träningen, Tävlingssatsningen och Tävlingsteam.

Kategori:

Back on track!
 
Ja det är inte ens lönt att nämna att klockan är 23.14 just nu antar jag. Det börkar bli standard nu - så fort det finns tid att sitta och blogga en stund så ska man fixa allt annat som man inte hinner med hemma annars och CHOFF så är klockan midnatt igen när man loggar in på blogg.se ; )
Men nu händer det så mycket så jag vill så gärna dela med mig lite till alla er där ute om vad som försigår i mitt liv. 
 
Den 1a December började jag på nytt jobb.
Personlig TRänare och COO på Breeze Fitness i Ystad - Sjukt kul och det känns verkligen jättebra.
Nu börjar man lära sig saker och ting så nu börjar det bli möjligt att effektivisera arbetet lite men j'klar vad jag tufft det var i början - Phuuuu jobbade så att svetten lackade med allt vad det innebar med PT klienter, Administrativt, Kundservice etc etc. Många järn i elden hela tiden - det är vad tjänsten innebär men i början tar ju allting som nu tar 5 min 15 min - varenda dag lämnade jag jobb med massor av saker kvar på TO DO listan.
Det börjar lugna ner sig då jag börjar hitta min plats och just nu känns det riktigt bra. Så glad över alla mina nya kollegor, över faktumet att jag jobbar på ett av Sveriges bästa gym och faktumet att jag har hyfsat fasta tider och kan TRÄNA igen <3
 
SÅ...nog om jobbet - jag stormtrivs och det är massor av coola grejer på gång!!!
 
 
 
TRÄNINGEN
 
Träningen går faktiskt bra : )
Känner av min bråkiga nacke som jag antagligen har pga min dåliga rörlighet i Bröstrygg och höfter. Detta har jag börjat ta tag i med liiite mer rörlighetsträning innan styrkepasse och jag går även till Kiropraktorn 1-2 ggr/veckan nu i början. Tanken är att få loss det som sitter fast och samtidigt köra mer rölighetsträning och ha mina kiropraktorbesök som återkommande uppföljningar för att se om det blivit bättre och för att någon utifrån ska kunna intyga mig att JO det är bättre eller NEJ det är inte bättre.
 
Förutom nacksmärtorna så går träningen sjukt bra faktiskt - jag ökar i Chins och Dips och jag ser skillnad på kroppen från det att jag började köra styrkepassen regelbundet igen till nu ; ) Känns gött.
Tanken är att bli större, bli starkare och så småningom lättare.
Tävla igen - Japp det är planen i alla fall men denna gången med andra förutsättningar.
 
 
 
TÄVLINGSPLANER
 
Athletic Fitness är grenen som jag vill tävla i - samma gren som jag planerade att tävla i i slutet av 2014. Fick styra om dessa planer då jag var sjuk och utan träning och diet i 3 veckor samt att jag fick jobberbjudandet mitt i alltihopa och det skulle nog vara mindre skoj att dieta under de första månaderna på nya jobbet - NJA det fick vänta. Hade ju ändå inte uppnåt önskad form och hade ganska många kilon till att tappa.
 
Body Fitness står också på listan - jag vill ju köra BF igen och om man ändå är i form så är det kanske lika bra att satsa. Why not! Krävs liiiite mer av poseringsträningen då klackarna måste gås in ännu bättre än sist )nu var det ju dessutom ett tag sedan) och att tävlingarna ska vara anordnade så att det ska funka att köra båda grenarna. Det gäller ju att BF ligger innan AF på schemat.
Jag är sjukt sugen på att förverkliga de tävlingsplaner jag hade på vägen hem från Luciapokalen 2012 när jag hade kört min andra tävling där : ).
 
Bild från 2012.
 
 
 
TÄVLINGSTEAM
 
Jag har ju tidigare tillhört Team MMsports och har varit jättenöjd med detta, men redan innan jag sökte till Mmsports så hade jag planer på att vara med i ett mindre team, ett team som inte vem som helst kunde bli antagen till. Svårt att hitta (kanske betydligt lättare nu - Fitnessvärlden har ju exploderat).
Tanken har alltid funnits där att starta ett eget tävlingsteam.
Under det senaste 1,5 åren har jag lärt känna två underbara människor - vi träffades på gymmet och nu är vi goa vänner. Var helt säker på att den ena tjejen hade tävlingsplaner men NEJ inte när jag frågade henne första gången ; ) Nu har hon. 
 
Den andra tjejen lärde jag känna i lite andra sammanhang men efter ett träningspass ihop blev det bara fler och fler och vi har kommit varandra mycket nära. Under min förra diet som jag påbörjade inför tävling 2014 så bestämde hon sig för att "sympati dieta" med mig för att se vilken form hon kunde uppnå : )
WOW säger jag bara. 
Jag gav upp dieten efter att ha bestämt mig för att inte tävla men hon fortsatt heeeeeela vägen och kom i sitt hittills livs bästa form - Tävlingsplaner då? NÄ.
Tävlingsplaner nu? JAPP
 
Tillsammans med min före detta adept och väldigt goda vän som jag coachade till tävling 2013 så var vi plötsligt 4 st coola brudar som bestämt oss för att tävla så varför inte starta ett eget Tävlingsteam och låta Focus on Fitness leva vidare.
Vi har redan haft vår första teamträff och imorgon ska vi träffas igen allihopa för att komma överrens om färger till vår blivande teamlogga, träna lite poseringsträning och göra upp provisoriska individuella planeringar inför detta kommande året som kommer att bjuda på så massa balla grejer.
SÅ detta året kommer ni inte bara kunna följa mig och MIN träning här på bloggen utan även TEAMET - hur det går för tjejerna och följa oss på våra teamträffar, träningar och andra aktiviteter,
Syftet med teamet är att sprida träningsglädje, motivation och inspiration. Att stötta varandra både innan och under diet och att ha J*KLIGT roligt på vägen <3
Min förra satsning gjorde jag på egen hand och jag tvivlar inte en sekund på att det är mycket mycket roligare att vara 4 st längs resans gång.
 
Imorgon kväll tänkte jag att jag skulle presentera det blivande teamet här på bloggen så håll utkik efter vältränade brudar här på blogg.se
 
Just det, det var ju Fettisdagen i Tisdags - vi laddade med Semla innan RYGG passet - grymt bra tryck!
 
 
 
 
 
KRAM O NATTI