focusonfitness

Decembercupen 2013

Kategori:

Dags att uppdatera er litegranna om vad som hänt den senaste veckan.
Decembercupen 2013 ligger bakom oss och jag var ju faktiskt där ; ) Dock inte som tävlande detta året men som coach till min goa vän och adept Annelie Widerberg.
 
Spännande att se hela spektaklet från insidan men i sinnes fulla bruk ; )
Att inte vara den som är nervös och tom i skallen pga alldeles för lite kolisar och vatten : ))
Men självklart blir man sugen på att tävla igen - men jag vill bli bra i min kropp först, jag vill kunna lita på att nacken håller om den får det den behöver och jag vill känna att jag orkar - att jag har den energin som alltid fanns förut. Så lite balans i vardagen innan det är dags för nästa diet är ett MÅSTE.
 
På morgonen innan tävlingen hämtade jag upp Annelie i Lund för att köra henne in till "frisören" i Malmö för lite hårfix och smink. Fick mitt första morgonkaffe av goa Martina - den satt fint den ; )
Kände mig inte helt kry så varenda morgonminut tillägnades sömn.
 
 
Jodå - riskakorna tuggades på hej vilt hela förmiddagen : )
Mmmm gotte med risisar,
Tog faktiskt själv min första riskaka på 1 år : ) Tack vad generöst gumman.
 
 
 
 
Kollar så att formen sitter där den ska : ) Coachen ville ha en "sneak-peak".
Jodå vi kunde båda konstatera att magrutorna fanns på plats - hehe.
 
 
 
 
Väl på plats intog vi plats i vilorummet och efter en stund dök 2 tävlingssugna tjejer till upp.
Jess och Johanna <3
 
 
 
 
Backstage var det dags för både färgläggning och olja.
 
 
Här kletas det på....
 
 
Ca 45 min innan scenen så var det dags för laddning av snabba kolhydrater och dags för att pumpa upp.
Få lite tryck i muskulaturen som gör att konturer och ådror kryper fram.
Efter nästan 5 månaders diet så var det mumma med riskaka och nutella.
 
 
 
 
Det pumpades för fulla muggar.
 
 
Och trycktes Vitargo ; ))
 
 
 
 
Taggade goa Annelie precis innan klivet upp på scenen - hennes första BodyFitness tävling och hon gjorde det så jäkla bra - Stolt över henne både som nära vän och coach.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tyvärr räckte det inte till en finalplats.
Lite mer massa på den kroppen så kan hon nog bli ganska livsfarlig med sin smidighet och utstrålning på scenen samt den disciplin som bruttan ligger inne med.
Långt ifrån alla som skulle palla med att dieta i 4 månader inför en fitnesstävling.
 
Jess och Johanna gjorde också grymt bra ifrån sig - Sååå himla kul att se Jessica på scen detta året när hon var där och "höll mig i handen" förra året då jag tävlade. Riktigt bra form var hon i - lite hårdare till Luciapokalen så knäpper hon nog en finalplats : )
 
 
 

På plats i Göteborg - Luciapokalen!

Kategori:

Japp vi har varit på plats i Göteborg sedan 16.00 idag : ) Tjejerna är på G för att inta scenen ännu en gång och denna gång på Svenska Mässan i Göteborg - Luciapokalen på Fitnessfestivalen : ))Vi bor självklart på Gothia Towers med en Out-standing utsikt : )) Detta året hann vi boka i tid.Delar rum med min adept Annelie - just joinat henne i duschen för att raka ryggen på henne inför färgläggningen imorgon, små blonda fjunen ska oxå bort ; ) Jepp baksidan av fitness glamouren innebär att ha goa vänner/pojk/flickvänner vid sin sida ; )Fick en liten Goodie bag av goa Jess imorse när jag hämtade upp henne inför trippen - Gottigt proteinbak och en julmust - färdkost : )) Tack gummis. Riktigt goda protein cookies.Ett tag sedan jag bloggade så tänkte uppdatera er lite senare ikväll om hur det gick för Annelie på Decembercupen ; )

Rehab på Benen och pump i mina älskade Trissar <3

Kategori:

Jaaaa det blev veckans andra och sista pass : ((
Nu är man kass med feber och haft extrem huvudvräk de senaste 2 dygnen så jag lever på Paracetamol.
Funkar!!!
 
I Onsdags blev det en Benpass på Hälsopunkten här i Skurup och tro det eller ej men jag inledde faktiskt passet med mina Rehab övningar & JA de tar så pass lång tid så det mesta av passet blev Rehan övningar : / Måste skärpa mig om jag vill ha en förändring, provar det först funkar det inte så blir det röntgen på knäna.
 
Börjar med excentriska 1 bens knäböj på tå.
 
 
 
 
 
 
Sedan blev det lätta Knäböj - endast med stånge som belastning.
 
 
 
 
 
Benpress med lågt placerade fötter för att lägga mer av belastningen på Knäskålssenan som är överansträngd. Jupp låter konstigt men området måste stärkas upp för att klara av de vardagliga belastningarna som orsakat problemet från början.
 
 
Körde några 1 benspressar oxå.
 
 
 
 
 
Efter det blev det Liggande lårcurl och Sittande benspark.
 
Eftersom jag har slutat att träna Bröstet så blir det väldigt sällan jag tränar Triceps oxå vilket är synd för det är ju så roligt : )) Men i Onsdags var det dags att väcka dem litegranna : )
 
Press med stång
Press med Rep
 
 
 
 
Stretching på slutet av både framsida lår, baksida lår och Sätesmusklerna.
På bilden baksida lår i en något vinklad position.
Tänk på att stretcha musklen i mer än en vinkel då de olika positionerna tar på olika ställen. Jag är stramast då jag vinklar foten lite utåt och detta hade jag aldrig upptäckt om jag inte provat ;))
 
 
 
Nu finns jag med på RYGGCENTRUMS Hemsida så att ni kan gå in och läsa om tjänsterna som jag erbjuder där. Trist med Rehabträning? Jag hjälper dig att tycka det är liiiite roligare ; )
 
www.ryggcentrumlund.se
 
 
 
Imorgon är det dags för årets Decembercupen - Fitnesss tävling på Scandic hotel i Lund.
Du ska väl dit?
 
Själv så ska jag coacha några vänner backstage så det ska bli spännande att insupa miljön bakom scenen med ett lite mer sansat sinne än förra året då jag själv var startklar för tävling.
HEJA HEJA HEJA på alla som ska tävla - Ni har alla gjort en fantastisk resa <3
 
 

Dagens Mat.

Kategori:

Tänkte uppdatera er med en del av dagens mat. Utöver detta slank det ner 1 Recovery bar, 1 proteindrink, 1 Lussebulle o litta kaffe såklart.

En snål matdag men det blev en "man tager vad man haver" dag idag.

Frulle - Turkisk yogurt med frömusli och 2 ägg samt vatten ; )Lunch - Dietvänlig Flygande Jakob (kyckling, bacon, blomkål, mjölk, ägg, banan) ugnsbakat såklart. 1 avokado på det o vatten ; )1st Recovery bar.

Lite låtsas energi innan Axelpasset och mitt TRX pass som jag leder på World Class i Trelleborg.Drog/krampade i en muskel som fäster på bröstet nånstans upp i halsen så stretchade ut Pec minor mellan seten i Axelpressen - hmm nja hjälpte sådär - känner mig spänd i nacken nu trots god och försiktig teknik - skitnacke : (TRXarna gjorde grymt ifrån sig på dagens pass - såååå roligt att se. För bilder så besök min Facebook sida "focus on fitness" där får ni reda på allt som händer och kan även följa en del av mina kunder och deras utveckling i bilder ; ))

Kvällsmat.


Mint tryfflar en Måndag kväll.

Kategori:

Jooooo så kan det gå : ))
Ligger just nu på soffan ganska utslagen och väntar på att den sista Mint tryffeln för kvällen ska smälta i munnen så att jag kan gå och lägga mig!

En PT klient som jag tränat sedan långt tillbaka kom in på gymmet idag precis innan jag slutade med en presentpåse fylld med allt det bästa : )).
Mint tryfflar, torr rostade nötter, champagne och andra gosaker. Fin fina du - Tusen tack, det värmde verkligen. Jättetråkigt att just tidsbrist från bådas håll har gjort att vi inte kan träna ihop längre : ( känns verkligen supertrist!
Tack för alla goa timmar ihop med blod, svett och tårar - Det finns ingen annan som du kom ihåg det!!!!
Hoppas att få kunna följa din resa på annat vis gumman <3Ligger och funderar på livet!
Just nu i skrivande stund så känner jag nog att det är det jag har för lite av : ) Livet är självklart jobbet, intresset, vänner och familj men livet är oxå JAG! Lätt att glömma bort sig själv i allt runt omkring - stanna upp och ge sig själv de där magiska stunderna när man får göra vad man vill, tänka på vad man vill och säga vad man vill. Jag är en riktig tänkare och med full speed varenda dag så bildas ett tomrum i skallen till slut, som under natten visar sig i form av drömnar istället vilket resulterar i för lite djup sömn ; )).

Så - behöver nog mina tänkar stunder mer än jag trodde, lite som Nalle Puh <3
Nä! Färdig funderat för ikväll : ) tänkte jag skulle börja med korta blogg inlägg och se till att få till dem lite oftare istället - men idag sket det sig ganska kraftigt : ).

By the way - INGEN träning alls förra veckan så denna veckan är planerad från början till slutet.
Natti natti på er.


En go men kort helg : ))

Kategori:

Hellooooosan allihopa!

Hoppas att ni haft en riktigt härlig helg - idag var det ju super väder ute. För mig blev det en kort helg då jag slutade 20.00 i fredags, jobbade 08-13.30 i lördags och idag blev det jobb från 17.30 frammåt ; )

Men....igår hade jag en helt fantastisk kväll. Jag och Emelie hade samordnat en liten reunion tjejträff med Lantan brudarna - Guuuuud så roligt det var att träffas allihopa.
Det blev galna historier, filmer och fotton från gymnasietiden, minnen som återupplevdes och galna skratt - som vanligt runt detta goa gäng.

Energi!Japp jag var en av dem som asade med mig ett gammalt album med bilder från förr ; )Tusen tack till alla er som kom - kul att vi var ganska överrens om att det intr fick dröja för länge tills nästa gång <3Förra veckans träningspass blev bara 3.

Kategori:

De blev bara 3 men....det blev FAKTISKT 3 : )
Det är verkligen inte varje vecka senaste tiden som ja faktiskt fått till 3 pass så jag är ganska nöjd, kroppen känns ganska bra - eller JA efter Zsolts massagebehandling i Torsdags så känns det bättre.
 
Hade under ganska många dagar molande ont i nacken och kände mig spänd men jag har lärt mig att det bara är till att träna på ändå för annars blir INGA pass gjorda - dock så är ju detta inte det bästa alternativet uppenbarligen då jag får ont så fort jag tar i liiite extra.
Har jag haft ett sånt där riktigt bra pass på gymmet då jag känner mig extra stark när jag går hem - 
alltså ett BRA pass!
Då vet jag att nackbesvären kommer som ett brev på posten : ((
 
I Tisdags (förra veckan) blev det ett RYGGPASS på World Class.
Körde lite Chins och efter det Pull ups samt en del andra vanliga Rodd och Latsdragsövningar.
Känner mig TUNG just nu och SVAG i ryggen - men....BICEPS sviker aldrig <3
 
 
Trelleborgs bästa gym.
Ni vet väl att ni får 1 veckas fri träning som Prova På första gången ni kliver innanför dörren ; )
Kom och testa mitt TRX pass på Tisdagarna kanske? : )) Kl 18.00.
 
 
På Onsdagen när jag kom ut till bilen var det IS på rutan.
 
 
För att dränka min Bitterhet så firades detta istället med Årets första Lussebulle ; )
Ni ska veta att några stycken har slunkit ner sedan dess och detta för att jag KAN.
BARA för att jag detta året (när jag inte ska tävla) FÅR LOV att åka in på Preem och köpa en bulle - hehe.
Jag minns förra året då jag vara tvungen att åka förbi den jääääkla Lussebulls skylten på macken varje gång jag skulle tanka och på varje morgon PW traskade jag förbi de gyllengula bullarna - Galen blev jag.
 
 
Torsdagen inleddes som i vanlig ordning med min goa PT Klient Christina : ))
Alltid lika härligt att köra med henne - positiv, livsglad och krigar alltid på till MAX - precis som det ska vara.
Det innebär också resultat - fina resultat idag på testerna 9 v efter start med mig!
Hoppas att få följa henne hela vägen i MÅL : ))
 
 
Efter jobb blev det ett eget Benpass!
Detta är den enda benövningen jag kan göra där jag belastar fötterna som inte gör ont i mina knän.
Inte jätteont i alla fall ; )
 
 
 
 
 
 
Körde Bensparken 4 set vanligt och 3 set med utåtvinklade fötter och benen mera tätt ihop för att komma åt mer av insidan av lårmuskeln, precis vid sidan om knäet ;)
 
 
 
 
Kändes bra : ))
 
Fock förfrågan om bilder på min absoluta favorit Rumpövning för ett ganska bra tag sedan dock men bättre sen tän aldrig, eller hur : )) När ni kör den så kör den så tungt ni kan utan att tappa bålen - kör gärna på en vikt så att ni max klarar av ca 8 reps - Fast Ruuumpa here I come : ))
 
Här kommer den.
 
 
 
 
Även jag måste räta ut min rygg mer än så här.
Hade jag sett mig själv under tiden så hade jag försökt att inte gå lika riktigt högt upp med benet utan stannat med foten i rumphöjd för att undvika att ryggen viker sig : )
Självklart även tippa bäckenet lite bakåt - vilket jag försökte, men detta var det bästa jag lyckades åstadkomma med den vikten ; )
 
Efter avbokning av Klient inne i Lund så chansade jag på att få en tid hos Zsolt samma dag då nacken bara började göra mer och mer ont under träningspasset. 
Tur hade jag - jodå det fanns en tid - men jäklar vad SLUT jag var efter den behandlingen - FY...
Kände mig alldeles febrig, lullig och torr i munnen - men ryggen kändes bra ; ))
 
Jobbade klart inne i Lund på kvällen och fortfarande nästa dag var jag alldeles febrig och frusen.
I min fm paus på någon tim bäddade jag ner mig i sängen med en Lussebulle och somnade en stund.
 
 
Körde inte nästa egna träningspasset förräns på Lördagen.
Axlar och Mage blev det då ; )
Så hiiimla trevligt att sitta på cykeln under uppvärmningen och se hur klient efter klient stampar in på gymmet en Lördag fm för att köra sina pass - STOLT PT är jag och mina Klienter är Fantastiska -
Eloge till er <3
 
 
Inledde passet med Rörlighets träning i Redcoren.
Riktigt skön övning för att komma igång i Bröstrygg & Nacke innan träningen.
TRX Golf Rotation.
 
 
 
 
Man kan även köra den med båda armarna samtidigt, men då ligger fokuset mer i Bålens rotation tycker jag.
 
 
 
 
 
 
Ingen expert på den där rotationsövningen heller - men man måste prova : ))
 
Körde lite Flyes för utsidan och pressar samt baksida Axlar & Mage i Redcoren.
 
 
TRX Saw.
 
 
Ligger i plankan sedan trycker du hela kroppen bakåt med hjälp av armbågarnas stöd mot marken.
 
 
TRX Crunch.
 
 
 
 
Helgen bjöd på jobb och på Lördagen kom familjen över på middag hos mig för att fira Bengans födelsedag.
Bjöd på vanlig hederlig Husmanskost och en Cheesecake dessert till efterrätt.
De renoverar ju köket hemma så tror att vad som helst skulle uppskattats ; ))
 
 

Söndagens Axelpass

Kategori:

I söndags var det verkligen inte läge att dra till gymmet 20.00 på kvällen men jag sket i läget och drog iväg. En annan kille som jobbar lite på gymmet var redan där och öste på med musik på bergsprängaren - gött - bara att köra!!

Började med Militärpress i Smithen.HantelflyesJa jag struntar i alla fula miner - detta är verkligheten ; ))

Efter där blev det baksida i Pec Fly maskin och därefter press i maskin. Avslutade passet med Flyes för utsidan i Cable. Gött.

Lite posering - passade på nu när jag var ensam i gymmet. Känner mig så osäker på mina Ben - jag vet ju hur små de egentligen är, på scen efter diet : ( det sista jag vill är att se löjlig ut på scen samtidigt som jag nu på senaste varit sjukt sugen på att tävla igen - konstigt nog på resan dit ; )

Vad tycker ni - är de alldeles för små eller ska jag kööööra!?Bloggar på mobilen så att jag kan sitta i soffan så ursäkta de gigantiska bilderna.Veckan som gått.

Kategori:

Denna veckan har varit halvt semstervecka och halvt jobbevecka : ))
Det känns skönt att vara tillbaka på jobbet och känna att man har koll på läget igen - sen har jag ju självklart saknat alla mina goa klienter!
 
I Måndags jobbade jag lite hemma och på morgonen var jag och Mr T på Grand Hotel i Lund och käkade frukostbuffe - mumma. Inte superbra där men helt okey.
Idioti med frukostbiffe egentligen för man orkar ju inte äta så mycket ändå : ))
 
I Tisdags var jag, syrran och mamma på stan i Malmö och yrade rundor lite - såååå underbart att kunna hitta på sådana saker med mamma ÄNTLIGEN! Vi hade en mysig fm men jag och syrran var helt slut när vi kom hem.
 
 
 
På kvällen var det dags för veckans första jobb.
TRX pass på World Class Trelleborg - avslutade med ett eget Benpass som gick skit tyckte jag - har dock haft träningsvärk i baksida lår sedan dess och idag är det Söndag ; ))
 
 
Känner mig fortfarande frustrerad över mina knän - testade att köra Knäböj i Hackliften men det gick inte alls - inte i någon av vinklarna : ( Vill oxå kunna köra Knäböj : ((
 
I Onsdags körde jag och Mr T ett pass tillsammans nere på Hälsopunkten.
RYGG blev det för mig och jag startade med några vikatde chins på 5 kg som snabbt fick bli "viktfria" chins med endast kroppsvikten - haha GUD så tung man är nu. 
 
 
 
Härlig färg på den där nta BCAA:n 
 
 
 
 
 
Haha man ser inte vikten så liten den är : )) ASG
 
 
Och utan vikt.
 
 
Har varit så sjukt tävlingssugen sedan mina träningspass med Johanna i Gävle - känns riktigt bra. Men sen plötslig så sköljer tröttheten över en och man känner inte för något alls - ma orkar inte ens gå till gymmet utan man ligger kvar under täcket och gosar istället - jag skyller på årstiden och hoppas det är det men jag ska nog försöka komma iväg och kolla sammansättningen i kroppen så att jag inte har brist på något. Blir helt klart ett sådant besök om jag ska ens fundera på en ny tävling.
 
Hämtade även min fina HÄLSOPUNKTEN jacka idag på ACTION SPORTSTORE - Superskön - I like!
 
 
 
 
Återupplevde lite dietminnen genom att köra kycklingfile med wokad vitkål. lök och morötter - det är bra grejer det och jättegott : )) Bra ersättning till de vanliga kolhydrterna under kvällsmålet.
 
 
Veckans preliminära kontor : )
Gött att ha nära till gott kaffe oxå.
 
 
Shoppat mattor till TRX passen ; )) 
Japp We are going dooooown
 
 
I Fredags kväll körde jag första TRX passet med Grupp 1 
De var superduktiga verkligen - kommer att bli bra det här. Dessvärre var hälften sjuka men vi håller tummarna för att de är friska och krya till nästa fredag. På Måndag kör jag igång Grupp 2.
 
 
Såklart på Gummifabriken i SKURUP
 
 
Avslutade min Ensam-Hemma-Fredag kväll med en kladdkaka där jag bytte ut vetemjölet mot fullkornsvetemjöl och smöret mot rapsolja, tilsatte jordnötter och bröade formen med kokos - NJA inte så jättegod men det funkade. Med smör och vanligt vetemjöl hade den nog varit oslagbar dock ; ))
 
 
Dock älskar jag att vara konstnärligt kreativ ; )
 
Igårkväll var jag hembjuden till bästa kompisens familj på Halloween middag. Underbart att få träffa dem, det var ett tag sedan - alltid lika livat vid köksbordet och det blev Äpplekaka och American Idol efterråt. Senare mös jag och Sabbis ner hemma hos henne i soffan med hundarna och bara NJÖT.
Fick en  superfin topp av Sabbis - helt och hållet min stil - YES gillade den som fasen - TACK finaste bästaste vännen <3
 
 
Lilla Chiino ville vara hos Moster Jusse <3
 
Efter RYGG passet på Onsdagen kände jag mig trött i kroppen - längesedan jag tränat så många dagar i rad faktiskt som jag gjort så. Känns gött såklart men jag kände oxå att det låst sig lite i vänster skulderblad och smärtan och stelheten i nacken samt den extrema träningsvärken i baksida lår fick mig att känna mig mindre motiverad till att köra de passen jag planerat för helgen.
Kanske en bidragande orsak till tröttheten oxå - alla träningspassen som min kropp just nu inte är så jättevan vid precis. 
 
Nu idag ska jag och Mr T iväg och kolla på ny dator till mig : )
Efter det får vi se om det blir ett pass på gymmet i stillhet efter stänging - NICE, dock har jag ju allt det där jobbet att ta igen som jag inte fått gjort nu under helgen - NO stress ;)
 

Annelie Widerberg - kör BF i Decembercupen och Luciapokalen 2013.

Kategori:

Hejsan allihopa!
 
Hoppas att allt är bra med er i höstrusket - fy för alltså - denna årstiden ligger inte alls högt på min Gilla-lista- Här emellan den mysiga hösten och vintern är ju bara såååå tråkig!
Men allt är långt ifrån tråkigt : )
 
Tänkte att jag skulle uppdatera er med lite bilder på fina Annelie Widerberg som jag coachat
litegrann nu innan hennes BF debut på Decembercupen och Luciapokalen.
 
Är sååå himla stolt över henne både som nära vän och coach : ) 
Ett resultat som ett bevis på vad som händer när man faktiskt sköter både kost och träning!!!
 
Följ henne på hennes blogg nu de sista veckorna mot hennes mål
 
www.annielees.blogg.se
 
Kämpa på nu sista biten gumman - det är nu det händer grejer : )))
Glöm inte att ha roligt på vägen och när du står där uppe i strålkastarjuset för det är du mer än värd.
STORT LYCKA TILL!!!!!
 
 
 
 
<3