Kokos Muffins - Recept
Funderar du på att åka ut en sväng i skogen i helgen, eller bjuda hem en vän på fika eller kanske helt enkelt bara sugen på att mysa till det med något gott framför TVn imorgon ; )
Då tycker jag att du ska välja ett lite nyttigare alternativ och baka mina Kokos Muffins.
Mmmmm...så goda de är - saftiga, rika på bra fetter och glutenfria.
2 ägg
125g lättkesella (1/2 250g burk)
48 g björksocker (1/2 dl)
60g mandelmjöl (1 1/2 dl)
20 g kokosmjöl (1/2 dl)
30g kokosflarn
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
(obs inte vaniljsocker utan pulver- svart pulver som finns i små burkar vid bakhyllorna i butik)
1. Vispa ihop ägg och björksocker till en hyfsat fluffig smet och vispa sedan ner lättkesellan.
2. Rör ner resten av ingredienserna till en jämn och fin smet.
3. Häll upp smeten i 9 muffinsformar som du ställer i en muffinsplåt för att de ska hålla formen.
4. Placera mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 min.
1 Muffin = 118 kcal
(OBS Om du gör 9 st av den smeten ovan såklart)
ENJOY!
/Coach