D - Dag 109: Kalkon/Sparris-rullader med Blomkåls-Tikka <3
Riktigt Mumsigt för en dietande mage <3
Rulla in 2 gröna tinade sparris och 2 paprika strimlor i 2 skivor kalkonfilé.
Gör önskad mängd rullader.
I detta recept blev det 8 st (lagom för 2 pers)
2 pkt 120g kalkonfilé
1/2 stor spets paprika
150g gröna frysta sparris
550g frusen blomkål
1 påse Santa Maria Tikka Masala Spice-mix (använde lite mer än 1/2 påsen)
1/2 dl äggvita (2 st äggvitor från normalstora ägg)
1/2 dl krossade linfrön
salt
Förbered rulladerna medan du kokar upp blomkålen så att den blir lite överkokt och mjuk.
Mosa samman blomkål, äggvita, linfrön och kryddan i en bunke.
När Blomkåls-tikkan är klar brer du ut den över Kalkon-rulladerna i formen och sätter sedan in den i mitten av ugnen på 200 grader i ca 25-30 min. Låt ytan bli lite vid bränd - den är godast så ;)
Ta ut formen ur ugnen och servera den som den är eller tillsammans med ris till en hungrig sambo : )
Vi delade på rulladerna - 4 st var ganska lagom - godaste jag ätit på länge - Mums.
<3
Ingen super aptitlig bild det där men det blev JÄTTE gottis ; )
Med detta lilla middagstips säger jag Natti till er!
<3